Deelnemer

Ik heb interesse om deel te nemen

Je leest deze pagina, dus je hebt mogelijk interesse in Digibende. Vermoedelijk betekent dit dat je “iets” hebt met ICT. Ben je tussen de 12 en 28 jaar? Lees dan zeker verder. Ben je jonger dan 12 of ouder dan 28? Dan is het verstandig om eerst contact op te nemen om te overleggen of Digibende passend is.

Niemand is hetzelfde, iedereen is anders. Dus eigenlijk is “anders zijn” heel normaal. We vinden het prima om anders te zijn. Dus ook als sociale contacten onderhouden misschien niet je sterkste kant is of als je niet precies weet welke richting je eigenlijk uit wilt in je leven. Of als je je af en toe onzeker, onbegrepen of angstig voelt. Of als je nooit geleerd hebt om te leren omdat het je eerder altijd gemakkelijk af ging. Je bent hoe dan ook erg welkom bij Digibende.

Misschien vind je het leuk om met computers, laptops of servers te werken, hou je van ontwerpen, foto- of videobewerking, het maken van (digitale) muziek, programmeren, game development, VR-design of cybersecurity of zou je dit graag willen leren. Of misschien speel je gewoon graag games. Dan is het tijd voor verdieping!

Persoonlijke ontwikkeling

Digibende kan bij jou passen als je je graag verder wilt oriënteren of verdiepen in de digitale wereld en het je leuk of interessant lijkt om dit samen met anderen te doen. Er wordt altijd gewerkt aan leer- en ontwikkeldoelen die op jou persoonlijk van toepassing zijn.

Digibende is geen school, hoewel je er erg veel leert. Bij Digibende krijg je geen toetsen of huiswerk en word je niet beoordeeld op je prestaties. Digibende biedt wel een gestructureerd programma dat aansluit op jouw niveau en interesses en je uitdaagt. Omdat er met kleine groepjes wordt gewerkt is er altijd veel aandacht voor het individu.

Aan Digibende kan één tot vier dagen per week worden deelgenomen.

Bij Digibende zitten we niet stil. We vinden ontwikkelen en groeien belangrijk, we verkennen graag nieuwe werelden en zoeken graag grenzen op. We vinden het leuk om de mooiste en meest uitdagende creaties te maken. Waarom? Gewoon, omdat het tof is. Plezier is een belangrijke kernwaarde van Digibende. Niet omdat het moet, maar omdat het mag. En dat doen we samen.

Alles begint bij een kennismakingsgesprek. Dit is altijd vrijblijvend. Lees hieronder hoe het verder kan gaan.

Kennismaking

Als je interesse hebt kan een afspraak worden gepland voor een kennismakingsgesprek. Een kennismakingsgesprek is een vrijblijvende gelegenheid om kennis met elkaar te maken. Bij een kennismaking mag je als je dat fijn vindt één of meerdere mensen meenemen, zoals je ouders of begeleiders. Als je meer dan twee personen mee neemt willen we je vragen dit vooraf aan ons door te geven. Dan houden we er rekening mee in de gespreksruimte.

Vanuit Digibende zullen bij dit gesprek één of twee personen aanwezig zijn. We willen je graag leren kennen dus zullen jou ook vragen stellen. Je hoeft je hier niet op voor te bereiden, je kunt geen “foute” antwoorden geven. Als je iets liever niet vertelt dan geeft dat niet.

Je mag ons ook alles vragen wat jij wilt weten. Er wordt een verslag gemaakt van het gesprek zodat we achteraf nog weten wat er besproken is. Als je liever hebt dat bepaalde dingen die besproken zijn niet in het verslag komen dan laten we dit weg.

Start

Als jij zelf, je ouders of begeleiders en Digibende het een goed idee vinden dat je deelneemt wordt er – als hier sprake van is – contact gelegd met eventuele betrokken organisaties. Dit bijvoorbeeld kan gaan om iemand vanuit het onderwijs, het samenwerkingsverband, leerplichtambtenaar, gemeente of UWV.

Als ook deze betrokkenen het er mee eens zijn wordt een startdatum bepaald.

Er wordt binnen Digibende een persoonlijk begeleider aan jou gekoppeld. Hij of zij is jouw “buddy” en geeft je alle informatie die je nodig hebt om te kunnen starten. Je ontvangt een startpakket, een document waar alle informatie in staat.

Jouw begeleider zorgt er ook voor dat je op de eerste dag ontvangen wordt en dat het duidelijk is wat je rooster is. Als je vragen hebt of zaken wilt overleggen dan staat jouw begeleider voor je klaar.

Meer weten?

Lijkt het je leuk om een kijkje te komen nemen? We willen je graag ontmoeten. Klik hier om een afspraak te plannen.

Wie ben jij?

Digibende wil je graag ontmoeten. Kom je kennis maken?

Beleef digibende

Bekijk deze foto’s van Digibende.

Scroll naar boven