Digibende opent vestiging Delft!

Ontwikkelcentrum Digibende komt naar Delft!

Vanaf mei 2022 wordt de vierde vestiging van Digibende geopend; Digibende Delft! Goed nieuws voor jongeren met interesse in ICT die onvoldoende aansluiting vinden in het onderwijs of vastlopen in hun stappen naar werk. Vestiging Delft is tot stand gekomen in samenwerking met Samenwerkingsverband VO Delflanden en gemeente Delft.

 

Voor wie is het en wat doet Digibende


Digibende is een uniek ontwikkelcentrum dat zich richt op jongeren van 12 tot 28 jaar die onvoldoende aansluiting vinden binnen het onderwijs of nog niet klaar zijn voor de stap naar werk. Het centrum biedt een uitdagend aanbod gericht op ICT, technologie en creativiteit binnen de digitale wereld. Er wordt met de jongeren gewerkt aan zaken als Programmeren, Cybersecurity, Multimedia Vormgeving, Game Development, Virtual Reality, Robotica en Artificial Intelligence. Ook sport, voeding en leefstijl zijn belangrijke onderdelen van het aanbod. Daarnaast is er veel ruimte voor creativiteit.

 

Aanmelding en financiering


Doordat Digibende met kleine groepjes werkt, is er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Voor jongeren die binnen gemeente Delft wonen en/of naar school gaan, kan deelname aan Digibende na goedkeuring door de gemeente en het samenwerkingsverband worden bekostigd.

Voor jongeren uit andere regio’s worden individuele afspraken over de bekostiging gemaakt.

Aanmeldingen kunnen rechtstreeks worden gedaan bij Digibende, waarna een intakegesprek zal plaatsvinden. Tijdens dit gesprek wordt onderzocht of Digibende een passende oplossing is. Intakegesprekken kunnen worden ingepland via het contactformulier.

Recent DigiNIEUWS

Digibende
wil je graag ontmoeten.
Kom je kennis maken?

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Scroll naar top