34
22
33
Hardware1
35
Hardware5
36
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Hardware

Hardware is een overkoepelende term, maar wat valt daar nou eigenlijk onder? Laurens, de praktijkbegeleider van de module hardware antwoordt hierop: ‘‘Dat is héél veel om op te noemen, maar ik ga een poging voor je wagen!”

 

“Hardware is eenvoudig gezegd al het tastbare in en rond een computersysteem. Binnen deze module leer ik je daar alles over. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het bouwen en demonteren van (game-)PC’s, het leren besturen van een 3D-printer en het opzetten van netwerken met bijvoorbeeld een router en een switch. Hoewel we het onderdeel Hardware noemen, wordt er ook veel met software gewerkt. Bij het opzetten van netwerken werken we bijvoorbeeld vaak met Linux. Dit besturingssysteem wordt ook gebruikt bij het aansturen van microcomputers. Van het programmeren van een IP camera tot aan het opzetten van verschillende Raspberry Pi projecten, er is zoveel waar we aan werken! Ik zeg altijd maar zo: ‘Bespreek je ideeën en samen zoeken we uit hoe we deze kunnen realiseren.’’


Samenwerking

Door verschillende onderdelen van hardware met elkaar te combineren worden er mooie en soms bijzondere projecten gecreëerd. Zo heeft een aantal deelnemers samen een polyvalente digitale klok gemaakt die  nu in de sportzaal gebruikt wordt.

Laurens vertelt: “Binnen dit project leerden de deelnemers om een Arduino te programmeren, te solderen, 3D tekeningen te maken en deze vervolgens te 3D-printen. Ze hebben ook een mobiele app ontwikkeld zodat de klok op afstand te bedienen is. Het is een overkoepelend project geworden met een leuk bruikbaar product als resultaat. Én ze leren ook nog eens op een speelse manier om constructief samen te werken. Dat is iets om trots op te zijn.

Ik vind het belangrijk om de jongeren het gevoel van duurzaamheid bij te brengen. Er zijn zoveel gebruikte onderdelen die gerecycled kunnen worden en wij dragen daar graag op een positieve manier aan bij. Het stimuleren om creatief om te gaan met herbruikbare materialen staat hierin centraal. Zo gebruiken we sommige onderdelen weer bij andere modules zoals mechatronica en wat we echt niet kunnen gebruiken, wordt gedeponeerd bij een recycle punt in de buurt. Op die manier ervaren de jongeren hoe nuttig het kan zijn om milieubewust te werk te gaan.”


Zelfstandigheid

Laurens noemt zijn activiteiten geen lessen. Al doende leren deelnemers steeds meer over de verschillende onderdelen en worden ze steeds vaardiger in het toepassen ervan. “Ik stimuleer de jongeren om autodidact te worden. Eerst zelf op onderzoek uit gaan, vaak zijn er dan al zulke goede oplossingen te vinden. Dit draagt positief bij aan de persoonlijke ontwikkeling en zelfredzaamheid. Natuurlijk sta ik ook paraat wanneer het dan niet lukt.

Uiteindelijk doen we het samen, dat maakt het juist zo leuk. Binnen mijn onderdeel bij Digibende geef ik de jongeren sturing en coach ik ze om zelf tot oplossingen te komen zodat ze toekomstig – bijvoorbeeld op een werkplek – ook eerst zelf oplossingen proberen te vinden.”


Game Performance Lab

Op onze locatie in Kelpen-Oler ontwikkelen en verfijnen jongeren hun werknemers-vaardigheden binnen het Game Performance Lab. Hier maken zij in opdracht van een externe partner Custom Build Gaming PC’s, dit alles uiteraard met ondersteuning van Laurens.

Niet één dag is hetzelfde bij Digibende. Hier krijgen de jongeren de ruimte om zich te oriënteren, om werknemersvaardigheden op te doen, om hun horizon te verbreden en hun talenten te ontdekken.

 

Als de deelnemers bij mijn onderdeel een topdag hebben gehad, heb ik mijn doel bereikt!

Robotica - Mechatronica

Bij Mechatronica combineren we delen van elektrotechniek, robotica en programmeren om zo de wildste ideeën tot leven te wekken. We gaan aan de slag met de nieuwste snufjes en gadgets en leren je in ons “Tech-Lab” wat je er allemaal mee kan maken.

Gameroom

Work hard, play hard! Als je de hele dag hard gewerkt hebt, ben je ook toe aan ontspanning. Daarvoor kan je terecht in de Digibende Gameroom. Neem plaats op het speciaal voor jou ontworpen gaming-podium en ga de competitie aan met anderen op één van de consoles. Laat maar eens zien wat je kan.

Muziekstudio

Luister je graag naar muziek? Bespeel je een instrument, schrijf je songs, bewerk je muziek of ben je nieuwsgierig hoe bekende DJ’s hun nummers creëren? Of wil je sounds designen voor het onderdeel Game Development? Bij  Digibende krijg je de ruimte om zelf te leren draaien en muziek te produceren in de muziekstudio.

Hardware

Samenwerken om klanten te helpen met het herstel van hun computers of zelf game pc’s bouwen? Heb je al veel verstand van techniek en maak je mensen gelukkig door ze te helpen met jouw kennis? Of wil je het vak graag leren? In de Hardware werkplaats steken we de handen uit onze mouwen en leer je alle kneepjes van het vak.

Programmeren

Computers aansturen door middel van nulletjes en eentjes, alle computertaal is uiteindelijk gebaseerd op dit principe. Gelukkig zijn er programmeertalen die dit een stuk eenvoudiger maken. In de programmeerruimte van Digibende leer je programmeren in de meest populaire programmeertalen.

Sport

Zitten doen we al genoeg, tijd om in beweging te komen. Alles kan in onze fitnessruimte. Rennen, fietsen, boksen of meedoen met een groepsles? Of een potje tafeltennis met een van de andere deelnemers? Onder begeleiding van een persoonlijke sportcoach wordt een programma geboden dat helemaal past bij jou en bij jouw persoonlijke doelen.

VR- en Gamedesign

Zelf droomwerelden ontwerpen en hier virtueel in rondlopen, of een spannende of zenuwslopende game ontwerpen en ontwikkelen met je eigen storyline, characters en sounds? Het kan allemaal bij het onderdeel VR- en Game Design!

Multimedia Vormgeving

Bij het onderdeel Multimedia Vormgeving werk je aan lay-outs, vormgeving voor print, webdesign, videobewerking, 3D en fotografie. Ook ga je aan de slag met het tekenen op de ouderwetse, analoge manier. Ben je een creatieve duizendpoot? Dan kom je hier zeker aan je trekken!

Persoonlijke Begeleiding

De (ortho-)pedagogen van Digibende zijn er voor jou. Ze zijn altijd aanwezig en ondersteunen je, coachen je en helpen jou om te werken aan jouw persoonlijke doelen. Ze willen je graag beter leren kennen. Je mag al je vragen, je zorgen of je plannen met hen delen. Hier wordt altijd vertrouwelijk mee omgegaan.

Hacklab

Onder begeleiding van professioneel Ethisch Hackers kunnen deelnemers aan het programma alles leren over de wereld van Cybersecurity bij het Digibende Hacklab. Heb je interesse? Meld je dan tijdig aan. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

"Creativiteit is intelligentie die plezier maakt."

Albert einstein

Begeleiding

Werken aan zelfontplooiing, jezelf zien ontwikkelen, groeien en verbeteren zorgt voor een verbeterd algeheel welbevinden en geluksgevoel. Wanneer zelfontplooiing wordt afgeremd of geblokkeerd doordat de situatie waarin iemand zich bevindt onvoldoende aansluit, zorgt dit voor een omgekeerd effect: mensen zitten dan niet goed in hun vel. Dit kan voorkomen op scholen en binnen opleidingen maar ook op werkplekken. Dit principe is universeel en niet leeftijdgebonden. Om dit tij te keren moet er gezocht worden naar perspectief, een stip aan de horizon.

Onze begeleiders helpen je door middel van praktische stappen individueel verder.

Maak een afspraak

Digibende
wil je graag ontmoeten.
Kom je kennis maken?

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Scroll naar boven