41
32
Programmeren1
42
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Programmeren

Maak kennis met Stefan, begeleider van het onderdeel Programmeren

 

Wat betekent programmeren precies? “Programmeren is het schrijven van een concrete reeks instructies die een computer kan uitvoeren. Om helder uiteen te zetten waar je allemaal aan gaat werken bij het onderdeel programmeren, heb ik het grofweg opgesplitst in vier categorieën: Webdevelopment, Python, Gamedevelopment en Arduino / Raspberry Pi.

Op de vraag of het onderdeel moeilijk is voor wie bijvoorbeeld nog geen of weinig ervaring heeft met programmeren, vertelt Stefan: “Programmeren op zich is niet moeilijk. De kunst is om in lagen te leren denken. Deze lagen leg ik bloot door de deelnemers kleine opeenvolgende opdrachten te geven. Hierdoor krijgen zij zelf inzicht in het proces. De aanname dat de ontwikkeling van een applicatie enorm ingewikkeld is klopt niet. In de projecten waar we aan werken laat ik hen kennis maken met de chain of events waardoor ze zelf ervaren dat het geheel slechts is opgebouwd uit vele kleine stappen.

Binnen webdevelopment leer je om diverse soorten websites en online applicaties te ontwikkelen. Denk hierbij aan catalogusbeheer door middel van een database, social media websites en CMS systemen (content management systeem) zoals WordPress en Joomla. Maar ook webwinkels zoals OpenCart of Magento. De programmeertalen die hieronder vallen zijn: HTML, CSS, PHP en Javascript. Hoewel HTML en CSS strikt genomen geen programmeertalen zijn maar een codetaal. Ook leer ik je werken met Mysql.

Wanneer je je gaat richten op Python, leer je om kleine applicaties en automatiserings-systemen te schrijven. Een kleine greep uit de vele voltooide projecten die al zijn gerealiseerd: een discourt chatbot, een versleutelprogramma voor bestanden, het snel uitlezen en bewerken van data en beveiligings- en domotica systemen voor in huis.

Binnen de richting Gamedevelopment wordt gestart met het programma Stencyl. Een veelgebruikte toepassing die laagdrempelig is, zonder overweldigd te worden door de complexiteit van een handgeschreven programmeertaal.

Eenmaal deze taal onder de knie? Dan stroom je door naar de volgende level en leer ik je om te werken met Unity3D Game Engine. Binnen dit aanbod leer je alle ins- en outs van de programmeertaal C#.

Het vierde onderdeel is werken met Arduino. Dit overlapt deels met mechatronica waardoor samengestelde projecten tot leven worden gebracht. Hier leer je de programmeertaal C.

We houden ons dagelijks bezig met het vernieuwen van het aanbod zodat deelnemers altijd geprikkeld worden en uitgedaagd worden op hun niveau.

Zo zijn we nu gestart met de thema’s Artificial Intelligence en Machine Learning. Aan het doorontwikkelen beleef ik zelf ook erg veel plezier. Voor een programmeur geldt: het zijn vaak de kleine overwinningen die motivatie toevoegen om door te gaan met het grotere geheel.

En dat beleven we samen! Mag ik je kennis laten maken met het onderdeel Programmeren?

Robotica - Mechatronica

Bij Mechatronica combineren we delen van elektrotechniek, robotica en programmeren om zo de wildste ideeën tot leven te wekken. We gaan aan de slag met de nieuwste snufjes en gadgets en leren je in ons “Tech-Lab” wat je er allemaal mee kan maken.

Gameroom

Work hard, play hard! Als je de hele dag hard gewerkt hebt, ben je ook toe aan ontspanning. Daarvoor kan je terecht in de Digibende Gameroom. Neem plaats op het speciaal voor jou ontworpen gaming-podium en ga de competitie aan met anderen op één van de consoles. Laat maar eens zien wat je kan.

Muziekstudio

Luister je graag naar muziek? Bespeel je een instrument, schrijf je songs, bewerk je muziek of ben je nieuwsgierig hoe bekende DJ’s hun nummers creëren? Of wil je sounds designen voor het onderdeel Game Development? Bij  Digibende krijg je de ruimte om zelf te leren draaien en muziek te produceren in de muziekstudio.

Hardware

Samenwerken om klanten te helpen met het herstel van hun computers of zelf game pc’s bouwen? Heb je al veel verstand van techniek en maak je mensen gelukkig door ze te helpen met jouw kennis? Of wil je het vak graag leren? In de Hardware werkplaats steken we de handen uit onze mouwen en leer je alle kneepjes van het vak.

Programmeren

Computers aansturen door middel van nulletjes en eentjes, alle computertaal is uiteindelijk gebaseerd op dit principe. Gelukkig zijn er programmeertalen die dit een stuk eenvoudiger maken. In de programmeerruimte van Digibende leer je programmeren in de meest populaire programmeertalen.

Sport

Zitten doen we al genoeg, tijd om in beweging te komen. Alles kan in onze fitnessruimte. Rennen, fietsen, boksen of meedoen met een groepsles? Of een potje tafeltennis met een van de andere deelnemers? Onder begeleiding van een persoonlijke sportcoach wordt een programma geboden dat helemaal past bij jou en bij jouw persoonlijke doelen.

VR- en Gamedesign

Zelf droomwerelden ontwerpen en hier virtueel in rondlopen, of een spannende of zenuwslopende game ontwerpen en ontwikkelen met je eigen storyline, characters en sounds? Het kan allemaal bij het onderdeel VR- en Game Design!

Multimedia Vormgeving

Bij het onderdeel Multimedia Vormgeving werk je aan lay-outs, vormgeving voor print, webdesign, videobewerking, 3D en fotografie. Ook ga je aan de slag met het tekenen op de ouderwetse, analoge manier. Ben je een creatieve duizendpoot? Dan kom je hier zeker aan je trekken!

Persoonlijke Begeleiding

De (ortho-)pedagogen van Digibende zijn er voor jou. Ze zijn altijd aanwezig en ondersteunen je, coachen je en helpen jou om te werken aan jouw persoonlijke doelen. Ze willen je graag beter leren kennen. Je mag al je vragen, je zorgen of je plannen met hen delen. Hier wordt altijd vertrouwelijk mee omgegaan.

Hacklab

Onder begeleiding van professioneel Ethisch Hackers kunnen deelnemers aan het programma alles leren over de wereld van Cybersecurity bij het Digibende Hacklab. Heb je interesse? Meld je dan tijdig aan. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

"Creativiteit is intelligentie die plezier maakt."

Albert einstein

Begeleiding

Werken aan zelfontplooiing, jezelf zien ontwikkelen, groeien en verbeteren zorgt voor een verbeterd algeheel welbevinden en geluksgevoel. Wanneer zelfontplooiing wordt afgeremd of geblokkeerd doordat de situatie waarin iemand zich bevindt onvoldoende aansluit, zorgt dit voor een omgekeerd effect: mensen zitten dan niet goed in hun vel. Dit kan voorkomen op scholen en binnen opleidingen maar ook op werkplekken. Dit principe is universeel en niet leeftijdgebonden. Om dit tij te keren moet er gezocht worden naar perspectief, een stip aan de horizon.

Onze begeleiders helpen je door middel van praktische stappen individueel verder.

Maak een afspraak

Digibende
wil je graag ontmoeten.
Kom je kennis maken?

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Scroll naar boven