8
19
18
45
2
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Multimedia Vormgeving

Maikel is begeleider bij Digibende op locatie Kelpen-Oler. Hij vertelt: “Bij het onderdeel Multimedia Vormgeving werken we aan alles wat met vormgeving en creativiteit te maken heeft. Van tekenen in animé stijl – de stijl van Japanse animatieproducties – tot het maken en bewerken van foto’s. Er worden vlogs gemaakt en er wordt gestreamd. Er worden zelfs heuse films gemaakt. Product- en prototype ontwerp, 3D characters, thumbnails voor YouTube video’s, … het komt hier allemaal voorbij!


“Zelfs complete huisstijlen of bestickeringen worden ontworpen bij Multimedia”, vertelt Maikel. “Maar ook bijvoorbeeld cases voor Games. Er is ook plek voor (droge 😉 ) humor bij Multimedia. Zo worden er regelmatig de meest merkwaardige gifjes en memes gemaakt. Maar ook aan serieuze zaken wordt gewerkt, zoals het ontwerpen van een User Interface voor een website of webshop.”


In onderstaande video presenteert deelnemer Naomi enkele ontwerpen die zij heeft gemaakt. De tekst gaat verder onder de video.

Maikel: “Als je het leuk vindt ga ik met je aan de slag zodat je ontdekt hoe je een header ontwerpt, of een achtergrond zodat het perfect bij de pagina past. Weet je bijvoorbeeld al hoe je omgaat met stijlen of kleurschema’s? We beginnen in dat geval vaak met het opzetten van een structuur en een moodboard. Van daaruit kijken we naar het concept: er wordt gewerkt met schetsen en prototypes.

Er kan getest worden om er achter te komen wat een gebruiker het meest aanspreekt. Denk hierbij aan een A/B test. Er wordt gekeken naar het gebruik van fonts en naar logodesign. Ook leer je wat een huisstijlhandboek is, wat stijlregels zijn en hoe je met interactieve elementen om gaat. Dan is er nog Gamification: elementen die de indruk van een spel geven om gebruikers te prikkelen. Er is niet één aanpak die gevolgd moet worden; voor mij is het juist geslaagd wanneer een deelnemer zijn of haar eigen stijl durft te ontwikkelen.”

Op de vraag met welke software gewerkt wordt geeft Maikel aan:

“In elk geval met de meest gangbare software wordt gewerkt. Adobe Photoshop, Illustrator, Indesign, After Effects en Premiere Pro. Ook met alternatieve software zoals GIMP kan worden gewerkt.”

“Wat ik zelf het leukste vind aan het onderdeel Multimedia? Bij mijn onderdeel kun je je creativiteit volledig kwijt en maak je alles wat je doet direct visueel. What you see is what you get. Bij Multimedia Vormgeving heb je meteen resultaat van je werk.

We kijken altijd naar de interesses van de jongere. Daar spelen we op in. Je hoeft niet in een hokje te passen. Jij bepaalt zelf de kaders. Alles is mogelijk!

Robotica - Mechatronica

Bij Mechatronica combineren we delen van elektrotechniek, robotica en programmeren om zo de wildste ideeën tot leven te wekken. We gaan aan de slag met de nieuwste snufjes en gadgets en leren je in ons “Tech-Lab” wat je er allemaal mee kan maken.

Gameroom

Work hard, play hard! Als je de hele dag hard gewerkt hebt, ben je ook toe aan ontspanning. Daarvoor kan je terecht in de Digibende Gameroom. Neem plaats op het speciaal voor jou ontworpen gaming-podium en ga de competitie aan met anderen op één van de consoles. Laat maar eens zien wat je kan.

Muziekstudio

Luister je graag naar muziek? Bespeel je een instrument, schrijf je songs, bewerk je muziek of ben je nieuwsgierig hoe bekende DJ’s hun nummers creëren? Of wil je sounds designen voor het onderdeel Game Development? Bij  Digibende krijg je de ruimte om zelf te leren draaien en muziek te produceren in de muziekstudio.

Hardware

Samenwerken om klanten te helpen met het herstel van hun computers of zelf game pc’s bouwen? Heb je al veel verstand van techniek en maak je mensen gelukkig door ze te helpen met jouw kennis? Of wil je het vak graag leren? In de Hardware werkplaats steken we de handen uit onze mouwen en leer je alle kneepjes van het vak.

Programmeren

Computers aansturen door middel van nulletjes en eentjes, alle computertaal is uiteindelijk gebaseerd op dit principe. Gelukkig zijn er programmeertalen die dit een stuk eenvoudiger maken. In de programmeerruimte van Digibende leer je programmeren in de meest populaire programmeertalen.

Sport

Zitten doen we al genoeg, tijd om in beweging te komen. Alles kan in onze fitnessruimte. Rennen, fietsen, boksen of meedoen met een groepsles? Of een potje tafeltennis met een van de andere deelnemers? Onder begeleiding van een persoonlijke sportcoach wordt een programma geboden dat helemaal past bij jou en bij jouw persoonlijke doelen.

VR- en Gamedesign

Zelf droomwerelden ontwerpen en hier virtueel in rondlopen, of een spannende of zenuwslopende game ontwerpen en ontwikkelen met je eigen storyline, characters en sounds? Het kan allemaal bij het onderdeel VR- en Game Design!

Multimedia Vormgeving

Bij het onderdeel Multimedia Vormgeving werk je aan lay-outs, vormgeving voor print, webdesign, videobewerking, 3D en fotografie. Ook ga je aan de slag met het tekenen op de ouderwetse, analoge manier. Ben je een creatieve duizendpoot? Dan kom je hier zeker aan je trekken!

Persoonlijke Begeleiding

De (ortho-)pedagogen van Digibende zijn er voor jou. Ze zijn altijd aanwezig en ondersteunen je, coachen je en helpen jou om te werken aan jouw persoonlijke doelen. Ze willen je graag beter leren kennen. Je mag al je vragen, je zorgen of je plannen met hen delen. Hier wordt altijd vertrouwelijk mee omgegaan.

Hacklab

Onder begeleiding van professioneel Ethisch Hackers kunnen deelnemers aan het programma alles leren over de wereld van Cybersecurity bij het Digibende Hacklab. Heb je interesse? Meld je dan tijdig aan. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

"Creativiteit is intelligentie die plezier maakt."

Albert einstein

Begeleiding

Werken aan zelfontplooiing, jezelf zien ontwikkelen, groeien en verbeteren zorgt voor een verbeterd algeheel welbevinden en geluksgevoel. Wanneer zelfontplooiing wordt afgeremd of geblokkeerd doordat de situatie waarin iemand zich bevindt onvoldoende aansluit, zorgt dit voor een omgekeerd effect: mensen zitten dan niet goed in hun vel. Dit kan voorkomen op scholen en binnen opleidingen maar ook op werkplekken. Dit principe is universeel en niet leeftijdgebonden. Om dit tij te keren moet er gezocht worden naar perspectief, een stip aan de horizon.

Onze begeleiders helpen je door middel van praktische stappen individueel verder.

Maak een afspraak

Digibende
wil je graag ontmoeten.
Kom je kennis maken?

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Scroll naar boven