Sport5
Smile-07-06-1794970
2
Sport3
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Sport

Demi – werkzaam als Persoonlijk Sportbegeleider en Voedingscoach bij Digibende – vertelt over het onderdeel Sport.

 

Op de vraag waarom Demi sport eigenlijk zo belangrijk vindt voor jongeren bij Digibende, antwoordt Demi dat deelnemers zich hierdoor fitter en sterker voelen en beter in hun vel zitten. “Het begint bij sociale interactie en plezier maken. Door spelvormen te gebruiken voelt het niet altijd als sporten. Tegelijk verbetert motoriek, neemt de kracht in spieren toe, krijgen deelnemers een betere houding en zorgt sport voor een positievere mindset. Een frisse neus levert hier ook een positieve bijdrage in, dus wanneer het even kan zoeken we graag de buitenlucht op! “

“Veelal zien we dat jongeren nek- rug en schouderklachten hebben ontwikkeld, met name door een verkeerde houding, vaak langdurig achter de computer. Hierdoor raken deze spiergroepen overbelast en ontstaan er pijnklachten. Deze kunnen verholpen worden door een actieve levensstijl en de juiste begeleiding. Als sportcoach leg ik in dat geval met name de nadruk op het versterken van het bovenlichaam en het verbeteren van de houding waardoor we op lange termijn deze klachten voorkomen.”

Binnen de module sport is er aandacht voor het individu en wordt onderzocht wat voor de deelnemer een trigger of motivator is. “Wanneer ik in de trainingen aansluit bij wat de deelnemer leuk vindt, wordt de motivatie groter en behalen we betere resultaten. Vragen die tijdens de begeleidingsmomenten ter sprake komen zijn o.a.: Wat zijn je talenten? Waar wil je naartoe groeien? En: welke doelen kunnen we stellen op basis van je mogelijkheden? Samen zorgen we er dan voor dat we hier doelgericht aan werken.”

In onderstaande video vertelt deelnemer Jordy over wat hij heeft bereikt. De tekst gaat verder onder de video.

Demi geeft aan dat bij sport alles draait om de juiste balans tussen bewegen, een gezonde mindset en uitgebalanceerde voeding. Ook met vragen over gezond eten kunnen ze bij de sportcoach terecht, die samen met de deelnemer naar zijn of haar voedingspatroon kijkt. Demi zegt hier over: “Vaak weten jongeren niet goed wat wel en niet gezond is en daar help ik hen graag bij. We ontwikkelen samen een alternatief voedingsschema. We vinden het belangrijk om te letten op wat haalbaar is zodat deelnemers deze gezondere keuzes ook op lange termijn kunnen volhouden.”

Demi maakt tijdens de sportmomenten gebruik van verschillende bewegingsvormen in kleine groepjes. “Het leukste aan het sporten is plezier hebben en het sociale aspect. Jongeren komen op een ongedwongen manier met elkaar in contact en hierdoor ontstaan de leukste connecties. Sporten brengt mensen samen en dat merken we bij uitstek bij dit onderdeel.

Wanneer jongeren elkaar vinden in het sporten en samen door inspanning ontspannen geniet ik daar enorm van!” 

Robotica - Mechatronica

Bij Mechatronica combineren we delen van elektrotechniek, robotica en programmeren om zo de wildste ideeën tot leven te wekken. We gaan aan de slag met de nieuwste snufjes en gadgets en leren je in ons “Tech-Lab” wat je er allemaal mee kan maken.

Gameroom

Work hard, play hard! Als je de hele dag hard gewerkt hebt, ben je ook toe aan ontspanning. Daarvoor kan je terecht in de Digibende Gameroom. Neem plaats op het speciaal voor jou ontworpen gaming-podium en ga de competitie aan met anderen op één van de consoles. Laat maar eens zien wat je kan.

Muziekstudio

Luister je graag naar muziek? Bespeel je een instrument, schrijf je songs, bewerk je muziek of ben je nieuwsgierig hoe bekende DJ’s hun nummers creëren? Of wil je sounds designen voor het onderdeel Game Development? Bij  Digibende krijg je de ruimte om zelf te leren draaien en muziek te produceren in de muziekstudio.

Hardware

Samenwerken om klanten te helpen met het herstel van hun computers of zelf game pc’s bouwen? Heb je al veel verstand van techniek en maak je mensen gelukkig door ze te helpen met jouw kennis? Of wil je het vak graag leren? In de Hardware werkplaats steken we de handen uit onze mouwen en leer je alle kneepjes van het vak.

Programmeren

Computers aansturen door middel van nulletjes en eentjes, alle computertaal is uiteindelijk gebaseerd op dit principe. Gelukkig zijn er programmeertalen die dit een stuk eenvoudiger maken. In de programmeerruimte van Digibende leer je programmeren in de meest populaire programmeertalen.

Sport

Zitten doen we al genoeg, tijd om in beweging te komen. Alles kan in onze fitnessruimte. Rennen, fietsen, boksen of meedoen met een groepsles? Of een potje tafeltennis met een van de andere deelnemers? Onder begeleiding van een persoonlijke sportcoach wordt een programma geboden dat helemaal past bij jou en bij jouw persoonlijke doelen.

VR- en Gamedesign

Zelf droomwerelden ontwerpen en hier virtueel in rondlopen, of een spannende of zenuwslopende game ontwerpen en ontwikkelen met je eigen storyline, characters en sounds? Het kan allemaal bij het onderdeel VR- en Game Design!

Multimedia Vormgeving

Bij het onderdeel Multimedia Vormgeving werk je aan lay-outs, vormgeving voor print, webdesign, videobewerking, 3D en fotografie. Ook ga je aan de slag met het tekenen op de ouderwetse, analoge manier. Ben je een creatieve duizendpoot? Dan kom je hier zeker aan je trekken!

Persoonlijke Begeleiding

De (ortho-)pedagogen van Digibende zijn er voor jou. Ze zijn altijd aanwezig en ondersteunen je, coachen je en helpen jou om te werken aan jouw persoonlijke doelen. Ze willen je graag beter leren kennen. Je mag al je vragen, je zorgen of je plannen met hen delen. Hier wordt altijd vertrouwelijk mee omgegaan.

Hacklab

Onder begeleiding van professioneel Ethisch Hackers kunnen deelnemers aan het programma alles leren over de wereld van Cybersecurity bij het Digibende Hacklab. Heb je interesse? Meld je dan tijdig aan. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

"Creativiteit is intelligentie die plezier maakt."

Albert einstein

Begeleiding

Werken aan zelfontplooiing, jezelf zien ontwikkelen, groeien en verbeteren zorgt voor een verbeterd algeheel welbevinden en geluksgevoel. Wanneer zelfontplooiing wordt afgeremd of geblokkeerd doordat de situatie waarin iemand zich bevindt onvoldoende aansluit, zorgt dit voor een omgekeerd effect: mensen zitten dan niet goed in hun vel. Dit kan voorkomen op scholen en binnen opleidingen maar ook op werkplekken. Dit principe is universeel en niet leeftijdgebonden. Om dit tij te keren moet er gezocht worden naar perspectief, een stip aan de horizon.

Onze begeleiders helpen je door middel van praktische stappen individueel verder.

Maak een afspraak

Digibende
wil je graag ontmoeten.
Kom je kennis maken?

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Scroll naar boven